Uleiul esențial Ravintsara (Cinnamomum camphora) sau  “Buna frunza” este starul uleiurilor esențiale când vorbim de afecțiuni hivernale.

Îl putem utiliza pentru copii, de la 3 ani în sus, aplicând 2 picături pe talpa picioarelor, dimineața, înainte de a-i pregăti pentru scoală sau grădiniță.

Femeile însărcinate îl pot folosi aplicând 4 picături pe fiecare antebraț, masaj ușor, dimineața.

Facem asta timp de 10-14 zile, în perioade în care ne simțim obosiți, sau suntem înconjurați de mulți oameni răciți, bolnavi.

Pentru adulți, pe toată durata iernii, în fiecare luna, timp de 5-7 zile, putem aplicam Eucalyptus Globulus în punctul 9P (meridian plămân), pentru a întări energia plămânilor. Facem astfel un baraj protector pentru plămâni.

Masam prin miscari circulare punctul 9P, sau apasam/relaxam alternativ presiunea in acest punct. 

În plan energetic (corp – psihic – mental) energia plămânilor este cea care ne protejează atunci când suntem debordați de solicitări exterioare, când nu putem, sau nu știm spunem NU, sau STOP. Când limitele ne sunt depășite e momentul punem un cadru, ne respectam teritoriul.

Le folosim de asemeni în perioade în care nu putem ne expunem minim 20 de minute la lumina soarelui.

În ce privește lumina, iată tezaurul tezaurelor: citricele. Uleiul esențial de lămâie – Citrus limon, sau esența de lămâie (care nu este un ulei esențial propriuzis) , difuzate în atmosfera, curata aerul de “intruși”, aduc lumina în starea de spirit, sunt purtători de speranță. Pe țoață durata iernii putem difuza esență de lămâie de 3-4 ori pe zi, câte 15 minute.

Natura vine tot timpul în întâmpinarea nevoilor noastre! Nu degeaba avem citricele în sezonul rece. Toate citricele poarta semnătură Luminii, a soarelui! Înțelegeți cât de important este să consumam fructe de sezon. Este cel mai simplu și decent gest de a ne calibra orologiul intern cu sezonul, cu natura. Cu viața. În care nimic nu e liniar, totul se întâmplă în cicluri …