Primul nostru centru energetic va fi reanimat de uleiurile esentiale provenite din padurile calde, mirosul lor ne evoca forta linistita a pamantului. Securitate, protectie, impresie de perenitate. Puterea acestor plante si stabilitatea lor activeaza in noi recunostinta fata de darurile pamantului: adapost, hrana, multumiti cu viata noastra. Acestea sunt Cedru, Nard, Pachouli.

  • Cedru de Atlas este foarte apreciat in difuzare atmosferica, favorizeaza atmosfera de meditatie, de relaxare. Este asociat elementului Pamant, ne intarim radacinile si ne ajuta sa ne recentram. 
  • Nard ne restabileste legatura corp-spirit, ne acompaniaza in momente de indoiala existentiala, e uleiul care ne ajuta sa vedem ca acolo unde e o problema, este si o solutie.
  • Pachouli ne readuce in corp, clarifica gandurile, ne ajuta sa vedem clar. Actioneaza si asupra celei de-a doua chakre: sentimente si emotii, relatia cu ceilalti si cu lumea. Iesim din tipare de rusine, simtim mai multa iubire de sine si acceptare a realitatii noastre, diminueaza starea de anxietate si stres cand ne simtim demoralizati sau dezechilibrati.

Respirati si intariti-va radacinile cu rugaciunea lui Reinhold Niebuhr:

Doamne, da-mi seninatatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba; curajul de a schimba lucrurile pe care le pot schimba si intelepciunea de a face diferenta. Traind in fiecare zi pe rand. Bucurandu-ma de fiecare clipa, pe rand. Recunoscand ca incercarile fac parte din drumul care ma duce spre pace. Acceptand, la fel ca El, acesta lume necredincioasa, asa cum este ea si nu asa cum as fi considerat-o eu. Avand increderea ca El va face toate lucrurile juste, daca ma abandonez Vointei Lui. Ca sa pot fi indeajuns de fericit in acesta viata si extrem de fericit cu El, de-a pururi, in cea viitoare. Amin.