Daca fiecare s-ar dezvata, in ce lume am trai?

In profida unei surse enorme de dezvoltare personala si spirituala, oamenii continua sa nu fie bine in viata lor. Se vorbeste de “trezire spirituala”, de “adevarat potential”. De pozitionare interioara, centrare in inima mai intai – verticalitate, apoi, de mers spre celalalt –  orizontalitate. Despre invat sa primesc mai intai si apoi dau.

Toate bune si frumoase la nivel de teorie. Numai ca viata e PRACTICA intensa.

Ce am constatat e ca atat de mult ne dorim sa fim bine in propria piele si propria in viata  incat la un moment dat suntem dispusi sa incercam tot ce ne da macar putina speranta ca e posibil sa se intample miracolul “sunt bine”. Si incepem cu elan un curs, o carte, un stagiu, apoi altceva apare mai stralucitor, apoi mergem in tabara, revenim la cartea inceputa si neterminata si intre timp cumparam inca trei si ne amintim ca nu am terminat cursul inceput si tocmai ce ne-am inscris la altul. 

In tot acest timp, cu putina sansa gustam “sunt bine” in anumite momente, dar cu o frica in spate pentru ca nu ne putem minti, ii simtim fragilitatea. Si incepem fie sa cadem din nou, fie ne intarim cumva  – fiecare are metodele prefarate – si ne aventuram cu mai mare elan sa-i dam o data de capat acestei hartuieli interioare. Stim ce vrem, avem idei, avem strategii, avem vointa. Lipsesc doar…rezultatele…Observatia mea este urmatoarea:

cu cat ne-am adaptat mai bine la o lume si o societate bolnava,

cu atat avem mai multa treaba in interior.

Nu e o problema in sine doar daca nu suntem la curent cu asta. Acum ca suntem cu totii la curent, putem incepe drumul spre libertate. 

Va propun sa descoperiti ca atunci cand incepeti sa va dezvatati (aproape de tot ce credeti adevarat despre voi, despre ceilalti, despre Viata) in acelasi timp invatati alfabetul nou, cu care scrieti in fiecare secunda, in viata de zi cu zi, in tot ce sunteti, tot ce ganditi, tot ce faceti. Voi luati o foaie alba, voi scrieti, voi colorati, voi luati o cesca goala si turnati ce vreti in ea. .

Asta facem aici: invatam sa ne dezvatam, sa coboram de pe fundatiile puse de altii, invatam sa fim cine suntem si sa devenim cine dorim sa devenim. Ne dezvatam de multe din cele ce le-am primit fara sa le fi cerut si invatam tot ce nu am primit in manualul de instructiuni cand am venit pe lume. Pentru ca nu exista acest manual. 

Ce urmeaza dupa bucata de drum impreuna? O sa puneti mana pe inima si veti putea spune “indiferent ce traversez acum in viata personala sau profesionala, sunt exact acolo unde trebuie sa fiu”. Cand aveti o perspectiva si o viziune corecta, cand ganditi corect, curg de la sine actiunile benefice.  

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *