“Duminica sterge rugina intregii saptamani” (Joseph Addison)

Duminica, ziua soarelui, o zi perfecta pentru destindere, pentru a-ti orienta privirea in interior, pentru conectare cu sine, cu soarele interior si stralucirea lui. O zi perfecta pentru a-ti pregati saptamana care incepe, fara sa continui sa cari balastul saptamanii trecute. Cateva lucruri practice pe care poti sa le faci:

  • ordine in inbox, dezaboneaza-te la ceea ce nu e esential sa primesti ca informatii; fa-ti ordine pe birou, in geanta, la haine, prin hartii. Fa un meniu pentru toata saptamana, vezi ce ai de cumparat, astfel eviti cumparaturile inutile si risipa.
  • citeste, incepe o carte 
  • ingrijeste-ti corpul
  • plimba-te si cauta ceva de admirat in tot ce vezi
  • scrie in jurnal. Daca nu ai, e un bun moment sa il incepi. Jurnalul clasic, jurnalul oglinzilor, jurnalul complimentelor, jurnalul gratitudinii, sunt cateva exemple. O sa revin la acest subiect.
  • stabileste-ti doar 3 prioritati pentru saptamana care urmeaza si vezi de ce resurse ai nevoie sa le indeplinesti
  • ia-ti un moment sa remarci ce a mers bine saptamana trecuta, ce a mers rau, ce ai invatat

Iata un extras din Sophie Riehl (cea care m-a ghidat timp de trei ani si desi drumurile noastre s-au despartit, ii sunt recunoascatoare pentru cum m-a ajutat…sa ma ajut singura):

“Duminica, Flacara Iluminarii este amplificata. Principalele sale calitati sunt intelepciunea, omniscienta, inteligenta inimii precum si perceptia, intelegerea si precipitatrea (accelerarea) spiritului divin. Adevarata intelepciune vine din perspectiva Constiintei Superioare, a fi una cu Divinitatea ne permite sa luam decizii si sa actionam bazandu-ne pe inflorirea fiintei noastre.

Accelerarea reprezinta atributele Bogatiei si Abundentei : Fericirea, Bucuria, Constiinta Christica Universala. A medita cu aceasta flacara permite integrarea in sine a principiului Justete si Discernamant.

Cand vrem sau trebuie sa vorbim, sa exprimam lucruri importante sau sa invatam pe cineva, sa le facem cu intelepciune si sa nu ne lasam purtati de emotii , cuvintele pe care le folosim sa nu depasesca gandul.

Ea permite transformarea situatiilor dificile si conflictuale aducand solutia divina. Reprezinta adevarata cunostinta izvorata din Omniscienta Divina, ne ajuta sa iesim din credintele eronate care mentin durerea si ne limiteaza. Este stiinta autentica izvorata din inteligenta inimii care ajuta de asemenea ego-ul, personalitatea inferioara, sa se alinieze Spiritului Divin.

Flacara Iluminarii si Intelepciunii este asociata chakrei coroana. Situata in varful capului, este veriticala si simbolizata de lotusul de 1000 de petale – simbolul trezirii spirituale. Bine deschisa, acesta chakra va da sentimentul de unitate cu lumea, sentimentul de separare dispare. Este poarta de comunicare celesta si a canalizarii. Este sediul vietii spirituale si hraneste celelalte chakre cu Energia Cerului, in acelasi fel in care baza hraneste restul chakrelor cu Energia Pamantului.

Daca este incetinita, putin activa, sunteti concentrat pe viata materiala, gandirea este rigida, nu exista altceva decat acesta existenta umana, nu aveti un scop inalt in viata. Sunteti deseori indecis, nu aveti un veritabil proiect, o motivatie reala. Traiti in frica de disparitie.

Invers, eu nu cred ca putem spune despre acesta chakra ca este prea deschisa deoarece scopul existentei umane este exact acesta reconexiune cu constiinta spirituala. Asadar cu cat e mai deschisa va apropiati de propria esenta-cer, cu conditia obligatorie ca chakra radacina sa fie de asemenea dechisa si sa stiti sa va plasati in centru, in inima voastra.

Altfel, nu sunteti constient de propriile nevoi corporale si va retrageti in spiritualitate, nu va locuiti corpul si nu va traiti propria viata. Acesta fuga nu rezolva nimic, cum ar fi activitatea mentala incarcata, este doar negarea suferintelor interioare.

De-a lungul intalnirilor mele am observat ca exista confuzie in ceea ce priveste spiritualitatea, uneori gresit inteleasa atat in raport cu capacitatile psihice cat si in raport cu principiile religioase.

A fi spiritual inseamna a fi unit cu Spritul. Ce este Spiritul? Este principiul Divin, iubirea neconditionata. A fi unit cu spiritul inseamna deci a fi in Iubire, a trai propria divinitate inseamna sa fie viu in tine principiul Creator; acesta energie cuprinde bucuria, pacea, implinirea, unitatea, compasiunea, gratia, abundenta…Nici o conotatie religioasa in acesta definitie.

Religia este un suport menit sa ne invete sa ajugem la acesta plenitudine. Puteti sa fiti in Iubire (unit cu toata creatia) fara sa aveti cunostinte religioase, filozofice, ezoterice. Este un drum care se face in inima, nu in cap.

Este o practica, nu o teorie. Capacitatile psihice sunt competente. Putem fi clarvazator, putem “auzi clar”, putem fi telepat…fara sa fim in deschiderea inimii. A sti acest lucru permite sa iesim din iluzii, sa ne abandonam puterea interioara celor care ne par « altfel » sau « mai mult » decat noi.

Odata cu trezirea constiintei au aparut multe informari si practici care duc la acesta trezire. Va recomand sa va ascultati preferintele, vocea interioara, de a alege o practica, fara sa va dispersati. A citi o carte, apoi alta, apoi alta, apoi un stagiu, apoi alt stagiu, apoi alt stagiu, nu permite sa traiti in profunzime. Acumulati cunostinte care nu se depun in profunzimea fiintei. Gasiti ce vi se potriveste, practicati – simtiti – traiti-va lectiile cu disciplina si rigoare (nu le confundati cu rigiditatea!).

Hraniti chakra coroana gratie RECUNOSTINTEI si abandonarii la Propria Prezenta Interioara. Acceptati sa va uniti la Spiritul Divin prin principiul Tatal Cer. Si cum chakra radacina este influenatta de relatia cu mama, chakra coroana este in relatie cu tatal. In practica voastra, impacati-va, daca e cazul, cu imaginea tatalui pentru a facilita comunicarea cu Cerul.

Duminica in particular (cand multi oameni se roaga, accentuand acest elan spre Cer) meditati la chakra coroana, inundata de o frumoasa culoare aurie, asociati-o la Flacara Iluminarii si Intelepciunii. Sa stiti ca la fiecare pas sincer catre constiinta voastra va indepartati de insecuritate, tristete si sentimentul de separare. Veti beneficia de toata destinderea si fericirea de a fi unit cu TOT ceea ce este. Veti fi unit cu voi…tot timpul intr-o versiune mai inalta decat voi insiva.” (Sophie Riehl)

Rugaciune adresata Arhanghelului Metatron

Draga Arhanghele Metatron, te rog, ajuta-ma sa-mi aprofundez conexiunea cu Dumnezeu si calauzeste-ma astfel incat sa simt si sa inteleg iubirea profunda a Divinitatii. Tu, care domnesti asupra intregii creatii, mediator intre Cer si Pamant, primeste rugaciunea mea si fii alaturi si de cei pe care ii iubesc, de cei pe care nu stiu daca i-am iertat profund…Tu, care controlezi vehiculul lui Dumnezeu, Merkabah, tu care esti asociat geometriei sacre, fundamentul materiei fizice, prin Floarea Vietii sau Cubul lui Metatron, prin care ne vindeci si neutralizezi energiile inferioare si ne invalui in aura ta, roz si verde inchis cand te invocam sa ne purifici chakrele, si ne ajuti sa intelegem concepte dificile pentru umanitate, si ne inveti sa ne folosim de Energia Universala pentru a ne vindeca, pentru a intelege si a-i ajuta pe altii, pentru a modifica chiar timpul,

Tie iti multumim.

Si te rugam, vegheaza asupra copiilor nostri si arata-ne calea cea mai buna pentru a-i ajuta sa isi dezvolte darurile spirituale. Ajuta-i pe copiii neadaptati, hipersensibili,  la scoala, acasa, in viata.

Iti multumim ca ne calauzesti si ne sustii pe cei ce ne punem in slujba vindecarii altora sau a educarii lor, sa gasim cu ajutorul tau raspunsuri si sa ne personalizam sedintele pentru fiecare situatie in parte, dupa nevoile fiecarui copil, om, familie.

 

Rugaciune adresata Arhanghelului Jofiel

Draga arhanghele Jofiel, iti multumesc ca ma ajuti sa-mi infrumusetez viata. Te rog sa ma ajuti, si pe cei ce ii iubesc, si pe cei pe care nu stiu daca i-am iertat profund, sa vedem intotdeuna partea frumoasa a vietii, a relatiilor si circumstantelor in care ne gasim, sa fim in recunostinta si bucurie.

Sa ne infrumusetam locul in care traim, casa, biroul, bucataria, gradina, sa ne simtim confortabil, sa putem lucra cu placere, sa ne simtim bine in pielea noastra, sa ne rasfatam corpul cu apa, soare, tot ce simtim ca ne face bine.

Sa ne scoti imediat din starea negativa sau disconfort, prin alegerea constienta a unui gand de admiratie sau recunostinta.

Sa fii langa noi oricand ne aflam in neintelegere cu alta persoana.

Te rog sa ne ajuti sa ne debarasam de obiecte, haine, hartii, tot ce e vechi, ce sta in casele noastre, astfel incat sa facem loc la nou si energia sa circule liber, pentru o buna stare de spirit, un moral sus, un somn mai bun, pentru sanatate si bunastare.

Ajuta-ne sa ne conectam cu tine si de 1000 de ori pe zi, pret de o clipa, simtimd aura ta roz invaluindu-ne ochii, ca sa vedem cu ochii inimii frumusetea, dincolo de ce ne este dat sa vedem cu ochii fizici – cand realitatea e sumbra.