“În această lume care se usucă, dacă vrem să nu murim de sete, va trebui să devenim Sursă.” (Christiane Singer)

 

Un parcurs Mă dezvăț te ajută să contactezi Sursa ta!

E chiar atât de simplu de descris!

Din toate părțile auzi că «resursele sunt în tine». Aici iți arăt cum să ajungi la ele.

După ce am testat diferite formule, găsesc potrivit să nu iți sugerez nimic în privința ritmului în care să mergi pe drumul împreună. E drumul tău, tu faci pașii, tu știi de ce ai ales asta, tu asumi consecințele schimbărilor pe care ți le dorești, tu plătești prețul (nu doar financiar) construirii unei noi realități, aceea la care aspiri.

Ritmul îl poți adapta. Poți avea uneori nevoie de întâlniri săptămânale, alta dată la perioade mai mari de timp, în funcție de unde ești și contextul unor situații specifice în care te poți găsi.

Când te dezveți încet, ritmul tău e șeful tău. În același ritm vor veni și rezultatele. Asta nu înseamnă că nu vor fi durabile. Înseamnă că răbdarea nu iți pune probleme.
Ai putea să alegi «Mă dezvăț încet» când nu vrei să te busculezi prea tare. Fie nu suporți extremele, fie ți-e călduț, chiar dacă uneori e inconfortabil acolo unde ești, așa cum ești. Ti-e frică de efortul care urmează. Ti-e frică de consecințele schimbărilor pe care le vei face; în orice caz, ti-e frică că vei pierde ceva.
Realitatea e că orice începem și se bazează pe frică nu poate produce ceva favorabil. Dacă e cazul tău, realizează de pe acum că înainte de toate, și indiferent de obiectivele tale, te vei întâlni cu acesta frică. Ceea ce ce nu ai experimentat încă, te așteaptă să descoperi: unde stă frica, stă și curajul!

Dacă alegi să te dezveți încet, poate te regăsești în una din situațiile următoare:
• negi, respingi sau faci orice că să nu simți frică. Intervii doar în momente de criză. Ai grijă de tine când și când, atunci când arde de obicei. Faci apel la doctor, la psiholog, la terapeut. Îi cedezi toată puterea, aștepți să te facă bine pastila, psihologul, terapeutul. Și o vreme ești bine. Până când apare altă criză. Și o iei de la capăt. Iți spui “iar trebuie să am grijă de mine…”
• în cealaltă situație, poți să “măsori” cât de tare te doare, cât de tare te-ai săturat să trăiești în acel fel și cât de tare vrei să te vindeci. Alegi să te dezveți încet, crezi că vei face în ritmul tău, în profunzime, altfel decât pâna acum. Și poate crezi că va fi mai puțin dureros. Sau crezi că ai nevoie de un timp de integrare mai îndelungat.

Când vrei să te vindeci, tu pui în mișcare mecanismul. Esti hotărât să fii parte activă și pentru o perioadă de timp, ca să nu fii singur, iti iei niște insoțitori de drum.

Dacă ești hotărât să te dezveți, înseamnă că ai decis să tranșezi ceva, o situație, un mod de viață, ai decis să te confrunți cu realitatea. Cel mai important e să verifici de unde iți vine acesta energie? Vine dintr-un elan ce nu mai poate fi stăvilit, o dorință arzătoare de claritate, de a avansa cu mai multă ușurință? Vine dintr-o epuizare, din faptul că oricum, așa nu mai poți continua, nu mai ai nimic de pierdut?

Încet sau repede, nu contează, plecăm de unde ești, exact așa cum ești.
Facem o selecție de priorități. Vedem unde ai nevoie încă de cunoștințe, de înțelegere intelectuală, unde aduc eu aport pedagocic. Alegem practicile cu care rezonezi.
Lucrăm în toate planurile: fizic, mental, emoțional, spiritual. Înțelegi că acestea sunt legate, că o acțiune într-un plan se repercutează în celelalte.

Că să te bucuri de fructe, ne ocupăm, cu răbdare, de rădăcini… Baza o reprezintă acceptarea de sine și iubirea de sine, îmbrățișarea tuturor “personajelor” care locuiesc și animă sistemul tău familial interior.
• Stare de prezență, bunavoință, încredere. Soliditate.
• Practica compasiunii.
• Auto-empatie.
• Instinctele de supraviețuire, bateria de viață, voința.
• Vitalitate și aspirații (Foc interior), forță interioară.
• Ne aplecăm asupra tot ce este recurent: gânduri, emoții, sentimente.
• Intelect, mental inferior și mental superior, inteligență, intuiție și filtre personale.
• Viziune interioară și cum o exprimi în lume.
• Spiritualitate reală, solidă, praticată în cotidian.

Nici un simptom pe care îl ai nu este orfan! Așteaptă doar să fie întâlnit cu adevărat.
În familia ta interioară există părți din tine/aspecte care s-au exilat, s-au închis ermetic pentru a nu suferi. Te așteaptă să le recunoști, iți așteaptă validarea. Vor să fie integrate. E ca și cum te reactualizezi și poți în sfârșit să faci pasul la nivelul următor.

În interacțiunile noastre eu veghez să-mi schimb «caschetele» în funcție de ceea ce tu percepi și pui pe masa de lucru.
Sunt acolo să te ghidez, să înveți să nu mai produci suferință începând de acum.
Sunt acolo ca și terapeut, iți asigur cadrul securizant, iți dau timp să ai încredere în mine, construiesc o relație de încredere între noi.
Altă dată o să fiu antrenorul tău, punandu-ți întrebări de calitate astfel că tu să iți găsești răspunsurile.

Înainte de întâlnirea cu tine eu mă întâlnesc cu mine și dacă nu sunt capabilă să mă așez în spațiul din care pot să contribui pentru tine, iți spun. Eu nu port mănuși și asta nu trebuie să te sperie. Nu port mănuși ca să pot să iți aduc un serviciu real. Fară mănuși nu înseamnă fară delicatețe. Fară mănuși înseamnă să rămân constant imparțială.

Ai acces în culise
Dincolo de decor înseamnă că eu vin lângă tine exact așa cum sunt, cu toată Forța de Viață, Lumina și Iubirea, cu vulnerabilitatile mele, cu zilele mele Muștar, cu toată cunosterea mea, cu tot ce sunt, să ne întâlnim în umanitatea care ne leagă. Tot ce sunt și tot ce știu, pun pe masă!

Am crezut multa vreme că sunt lucruri care ni se întâmplă și țin de șansă. De exemplu să fii la locul potrivit, în momentul potrivit, cu oamenii potriviți. Într-o zi am citit “Șansa… este maniera în care alegem să traversăm ceea ce trăim.” Alegerile le facem noi, șansa … vine apoi!

Vei învăța să cobori din cap în inimă, în corp, în prezent, fără frica de ce aduce fiecare moment (adică fară frica de a simți ceea ce simți).

Vei învăța să renunți la judecați, concluzii, puncte de vedere și să te deschizi la ce altceva e posibil când nu ai exigențe. Vei învăța să fii traversat în loc să fii crispat. Vei învăța o “nouă limbă” în care începi să iți vorbești și în care începi să te exprimi.

Vei aloca un timp cu tine, pentru tine, în agenda ta. Acest timp devine nenegociabil (tu cu tine).
Disciplina, de departe, e garantul rezultatului dorit. Disciplina nu înseamnă rigiditate. Înseamnă că alegi o recompensă poate pe mai tărziu, dar durabilă. Disciplina te face să ieși din modul “muguri-fructe, muguri-fructe”. Ca și cum ar exista numai primăvara și vară. Înveți că există în ciclul naturii și toamnă, și iarnă.
Vei practica unele lucruri, vei scrie, vei citi; vei lua «pauze nimic de făcut», vei simți ce simți din plin, vei observa toate tendințele de a fi altcineva – altundeva – altcumva.

Preț:
– Mă dezvăț – Acompaniament 2 ore – 275 lei
– Mă dezvăț – Acompaniament 1 ora – 150 lei

Pentru orice detalii poti să imi scrii la adresa danielajula@madezvat.ro

Pentru a programa intalnirea noastra ai aici agenda.

Valoarea acestui acompaniament o vei aprecia singur, prin cum te vei simți, ce imagine vei avea despre tine, câtă valoare și sens vei pune pe și în viața ta.
În realitate, iți construiești o nouă identitate bazată pe legile universale nescrise.
Când cine ești nu le mai contrazice, nu mai e nimic de adăugat, e de trăit.

10% din tot ce plătești contribuie la o lume mai bună, eu donez acești bani.
Copii care merg flamanzi la culcare sunt printre noi, nu doar în statistici! Cu 10% din banii care vin de la tine, câțiva copii vor avea o masa calda, poate singura masă dintr-o zi …
Domeniile care mă ating sunt:
• cei 200 000 de copii din Romania care merg în fiecare seară la culcare fară să mănânce
• persoanele vârstnice aflate în îngrijire în cămine pentru bătrâni
• nivelul de educație extrem de scăzut
• capacitate scăzută de informare corectă
• exploatarea fară milă a planetei noastre