Pandemie, criza, punti de legatura

Pandemie, criza, punti de legatura

Aici unde eu traiesc, de luni, pentru inca o luna, tot ce nu este “esential” va fi inchis. 

Ma gandesc la acesta pandemie care ne obliga sa regandim felul in care traim si in general felul in care percepem viata. Cum a adus in lumina pe langa criza sanitara, toate celelalte probleme: bulversarile climatice, economice, demografice. Cum ne-a aratat ca omenirea a atins culmea dezumanizarii. 

2021 este un an de gandit, de restructurat. Pamantul e fertil, ne invita sa semanam, sa reconstruim, sa incetinim. Exista un pic de intelepciune in aer. Suntem invitati sa lucram in echipe, nu singuri. Sa ne preocupe o comunicare de calitate, sa ne ambalam mai putin, sa fim mai rigurosi.

Sigur, oricate constrangeri suntem nevoiti sa traim, acestea nu ne pot impiedica sa devenim un om mai bun. 

Cum? Fiind generosi, aducand un pic de soare intr-un moment, intr-un loc, intr-o familie. 

Sa ramanem focalizati inseamna o atitudine clara dar relaxata (fara asteptari), care serveste directiei pe care sufletul nostru doreste sa o urmeze. Ne concentram pe ceea ce vrem sa traim, nu pe ceea ce vrem sa evitam. Precisi, calmi si liberi de reactivitate si agresivitate. 

In fiecare dimineata verific daca sunt bine ancorata: respir profund, relaxez fata si fruntea, imi verific convingerile, sa nu fie dictate de altii sau de frici. Sa fie ancorate in legile universale nescrise. Verific ce se prezinta in inima. Stiu ca inima inchisa sau ranita, chiar cu cele mai bune intentii, va continua sa creeze suferinta. Stau in inima pana cand punctul sau tandru e atins. Simt ca sunt responsabila de fiecare cuvant spus, scris. Sau nespus, nescris. Apoi vad cum se prezinta mentalul meu; calm sau agitat, inchis sau deschis, spatios. Remarc ca pot sa nu cred chiar tot ce imi trece prin cap! Si revin in corp, un fir imaginar ma aliniaza, corp-inima-spirit. Ma predau Marelui Arhitect, si-mi zambesc cand aud “daca vrei, poti!” …

Ceea ce traim nu este o criza. Este o mutatie, o transformare. Ne descoperim unii pe altii, vedem clar unde ne-a dus sentimentul separarii intre noi, al tuturor de natura, de dincolo de materie. 

Capacitatea de a crea punti de legatura, de a crea impreuna, de a scoate la suprafata natura noastra fundamental buna, o avem cu totii. Fii azi un om bun pentru a crea un maine mai bun!

 

1 Comments

  1. Virgil-Stefan COMAN

    Frumos spus, sintetic, aparent usor de realizat.

Adăugare comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *