Ma gandeam ca “toate drumurile duc la Roma”. Oricat zabovim prin intortochelile destinului, suntem toti pe drum, fiecare perfect pe drumul sau. Si pentru ca nu conteaza cum ajung sa traiesc viata care mi-o doresc, pe acesta pagina de resurse gratuite voi pune materiale pentru toate gusturile (toate drumurile) din ceea ce eu am experimentat pe drumul meu. 

Le-am experimentat, le-am practicat uneori ani intregi, alteori mai putin, ceea ce nu le face mai putin pretioase inimii mele. Nu ma identific azi cu nimic si nu ader la credintele care le sustin; evitati asadar sa imi puneti etichete, luati ce rezoneaza cu voi si partajati cu cei ce ar putea fi inspirati la randul lor. 

Lectura placuta, sper ca va place sa cititi, veti avea din ce alege, promit!


Respiratie

Respiri, traiesti. Respiri greu, traiesti greu. Respiri mic, traiesti mic. E mai convenabil sa adoptam o respiratie profunda. E traducerea aproximativa a unui proberb chinezesc. 

Puterea respiratiei – extras din “Putere nemarginita” de Anthony Robbins

Puterea respiratiei – extras din “Linistea inimii” de Paul Ferrini


 

Flori de Bach

Am inceput sa le folosesc acum vreo 8 ani, dupa ureche; de exemplu, eram agitata, luam o zi, doua, Impatiens / Impatients glandulifera (Slabanog) pana la trecerea starii respective. Totul s-a schimbat cand am trecut de la a inghiti doar picaturile respective la a incerca sa integrez impulsul spiritual al fiecarei flori.  

Eu voi completa incet, la fiecare planta, care e adevarul pe care am putea sa-l intelegem mai bine, ce decizie putem lua pentru a ne conecta cu partea din noi care cunoaste drumul si are toate raspunsurile la dificultatile noastre, care sunt semnele care ne permit sa vedem ca potentialul pozitiv al florii … infloreste in noi. 

Remedii Frica

Red Chestnut – floarea autonomiei  

Rock Rose  –  floarea terorii spontane

Mimulus  – floarea curajului


Cum ne recuperam energia?

Natasha Caléstremé este jurnalista, realizatoare de filme documentare, specializata in domeniul sanatatii si mediului inconjurator. In 15 ani de turnaj a avut ocazia sa intalneasca energeticieni, vindecatori, samani. Intr-un moment dureros din viata ei a inceput sa practice ceea ce a invatat de la persoanele intervievate. Asa s-au nascut 22 de protocoale pe care ni le propune in ateliere care au mare succes chiar in randul personalului medical. 

Protocol 1

Protocol 2

Protocol 3


Aromaterapie

Prefixul “aroma” ne poate face sa credem ca aromaterapia se rezuma la a difuza parfumuri agreabile, pentru ca e doar placut sa le simti. Dar sufixul “terapie” indica clar ca e vorba de ceva mult mai complex. Utilizate de secole, plantele aromatice sunt mult apreciate in lumea intreaga.  Esentele extrase din aceste plante le numim “uleiuri esentiale”. Pot fi utilizate pe cale interna, externa sau aeriana (terapie olfactiva). Atentie la modul de utilizare, exista precautii importante de luat in cont deoarece aceste uleiuri contin molecule foarte puternice (active) care lucreaza in sinergie. Acest fapt explica spectrul larg de actiune al uleiurilor esentiale. Un ulei esential poate fi benefic sau toxic, in functie de modul in care il utilizam. Sunt complementare cu terapia cu Flori de Bach si homeopatie. Actioneaza in plan fizic, mental, emotional si preventiv, in plan energetic, vibrational.

Asigurati-va ca le folositi corespunzator indicatiilor particulare, pentru fiecare ulei in parte si fiecare caz in parte (de exemplu, copii sub 3 ani, femei insarcinate sau care alapteaza, bolnavi de cancer, astmatici, etc.), consultati un specialist inainte de a incepe sa le utilizati. 

Chakra radacina

Chakra sacrala

Molluscum contagiosum

Afecțiuni hivernale

Somn profund, reparator


Meditatie 

In masura in care timpul imi va permite, acesta parte din resursele gratuite risca sa fie cea mai cu greutate. Pentru ca mi-a schimbat viata. A fost un catalizator pentru oricare alta practica si este zilnic momentul meu de aur. Pentru ca revin in corp. Pentru ca am descoperit ca gandurile, ca si emotiile, ca si senzatiile fizice, toate vin si pleaca daca nu le alimentez cu vreun comentariu, sau cu o eticheta, sau cu vreo judecata. De altfel, nici nu sunt interesante gandurile, sunt in general aceleasi de ieri, cateva categorii care revin in bucla. La voi e la fel. 

Poate ca cel mai pretios dar al practicii meditatiei este ca nu imi mai este frica ce ceea ce as putea simti in inima mea. Deja cand ma asez si-mi verific postura, e prezenta o bucurie, o nerabdare, un fel de oare ce ma asteapta? Uneori ma asteapta liniste, alteori agitatie, alteori agitatie mare. Indiferent de cum se desfasoara experienta, cum nu e nimic de reusit, nu am cum sa ratez practica. La fel poate fi si pentru tine. 

Daca ai intentia sa debutezi in meditatie, nu te gandi ca la o activitate in plus de adaugat in agenda ta deja incarcata. Poate intrevezi o posibilitate de a descoperi o noua arta de viata, care se inscrie incet si sigur in inima ta, in corpul tau, in spiritul tau. Ceva ce are puterea de-ati transforma felul de-a fi, felul de-a te trata pe tine insuti, felul in care ii consideri pe ceilalti, lentilele prin care privesti inauntru si afara… Cand totul in jurul nostru ne indeamna sa inchidem ochii, meditatia ne invita sa deschidem ochii la tot ce cuprinde miracolul vietii. 

Ma inspira Thich Nhat Hanh, Pema Chödrön, Sharon Salzberg, Tara Brach, Jack Kornfield. Jon-Kabat Zinn, Edel Maex, Christophe André. Elisha Goldstein, Bob Stahl. Alexandre Jollien, Nicole Bordeleau. 

De doi ani m-am oprit din cautari. Ma regasesc complet in abordarea si practica Scolii Occidentale de Meditatie, fondata de Fabrice Midal, acum 15 ani la Paris. Din bogatia a ceea ce am primit, va daruiesc la randul meu. Invitatia simpla, direct din inima meditatiei este: lasati-va in pace, intalniti-va cu viata si cu cine sunteti! 

4 Forte – exercitiu inregistrat pentru cursul Lucrul cu umbrele


“Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine” – cartea lui Lise Bourbeau

Acesta femeie extraordinara…A fondat in 1982 scoala numita “Ecoute ton corps” (Asculta-ti corpul) care functioneaza astazi in 28 de tari. 

Abordarea scolii “Asculta-ti corpul” ei se bazeaza pe corpul uman ca instrument fundamental pentru a invata sa ne cunoastem in plan mental, emotional si spiritual. 

Cartile lui Lise Bourbeau s-au vandut in peste 5,5 milioane de exemplare. Cartea mea de inceput de transformare este “Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine”. Va doresc putere sa incepeti si sa mergeti pana la capat in vindecarea acestor rani. Daca nu aveti posibilitatea sa va cumparati cartea, trimiteti-mi un mesaj, pot sa va transmit cartea in format pdf. 

Pentru cei hotarati, pe aici!


7 dimineti

Saptamana, in latina “septimana” inseamna “7 dimineti”. In antichitate, fiecare zi a saptamanii era asociata unei planete, duminica fiind asociata Soarelui. Pentru crestini este ziua Domnului. Oricum o consideri, duminica e dedicata acelui ceva, mai mare decat tine, sursei vietii. Va doresc sa gasiti macar o idee inspiranta, apoi sa o practicati. E incredibil cum pasii mici se aduna, atunci cand ii faci constant. 

Dar inainte de a trece prin fiecare zi a saptamanii va impartasesc “exercitiul” preferat, acela de a-mi aduce aminte cine sunt, mai ales in momente dificile, indiferent de natura suferintei sau disconfortului. Si cum suferinta nu tine cont de ziua saptamanii, il practic zilnic, chiar atunci cand totul merge bine in viata mea. Este o traducere si o adaptare din “Sunt un soare” de Isabelle Padovani (cea care ma inspira in viata de zi cu zi, in toate ariile vietii mele). 

Aici, acum, imi amintesc ca sunt Lumina pura, sunt Iubire, sunt Forta vietii.

Aprind flacara de aur in fiecare atom al fiintei mele, activez puterea Marelui Soare Central in fiecare din celulele mele si ma invalui de scutul de Lumina.

In acest moment, Lumina, Iubirea si Forta care da viata, Sursa din care exist si eu, ma reacordeaza. Tot ce a putut patrunde in mine, in corpul fizic, in corpul emotional, in corpul mental, tot ce nu vibreaza 100% cu vibratia originala a fiintei mele, se armonizeaza acum si redevin ceea ce sunt cu adevarat: Lumina, Iubire, Forta vietii manifestate. 

Aleg acum si decid ca singure Lumina, Iubirea si Forta vietii sa poata intra in  fiinta mea.

Aici, acum, aleg sa manifestez Lumina, Iubirea, Forta vietii, prin gandurile, vorbele, faptele mele.

Incepand de acum aleg sa fiu un purtator de Lumina.

Incepand de acum aleg sa fiu o cupa care debordeaza de Iubire.

Incepand de acum aleg sa fiu un difuzor de Forta vietii.

Incepand de acum aleg sa-mi amintesc ca sunt un Soare, aleg sa stralucesc. Razele mele ating fiecare persoana, animal, planta, mineral, razele mele sunt in aer, in apa si hranesc radacinile tuturor formelor existente.

 

Duminica