Începutul de an este favorabil schimbării! Dorința de schimbare e parcă mai puternică la început de an. Fiecare are idee de ce ar vrea să schimbe, sau să facă diferit în viața lui.

Una din modalități este “provocarea de 100 de zile“. Viața noastră este rezultatul obiceiurilor noastre.
Ai auzit deja “schimbă-ți obiceiurile și viața ta se va schimba!”.
100 de zile nu este un număr magic. Avem nevoie de 21 de zile pentru a crea o obișnuință și de 90 de zile pentru a crea un stil de viață! 90 de zile pentru ca o practică să se ancoreze, să prindă rădăcini puternice.

Dacă în fiecare zi, timp de 100 de zile, iți dai întălnire cu tine pentru a practica ceea ce ți-ai propus, acest gest de iubire este aliatul invizibil cel mai puternic. Ai trecut de la teorie la practică, ai intrat complet în realitate, compui cu ce este. Te respecți, te accepți radical și te iubești din ce în ce mai mult.
Fară acesta bunavoință și acceptare de sine este imposibil să lucrăm cu dificultățile noastre.

Adună-ți toate resursele și urnește-te!

Prima variantă: iți sugerez și eu doi aliați de nădejde:

Ulei esențial
1 picătură ulei esențial Immortelle (Hélichryse italienne) + 9 picături ulei vegetal (sâmburi de caise, migdale, sau ce iți este accesibil)
Masezi bine sub piept, sub sâni (punctul 14 al meridianului ficat, exact unde batem pe puncte în EFT). Începi în partea dreapta!! Apoi în partea stangă.

Bați de 36 de ori (ca în EFT) sau faci 36 de apăsat/relaxat punctele respective (punctele sunt simetrice).
Punctele aparțin meridianului ficat. Meridianul ficat este “generalul de armată”, capacitatea de a ne organiza viața. Este în cuplu cu vezica biliară, capacitatea de a lua decizii.

Punctul respectiv este “Poarta Ciclurilor“. Acolo lăsăm un ciclu să se închidă în timp ce altul se deschide. Acolo lăsăm să plece ce e de plecat, disipăm stagnările de sânge și energie (cauza principală de boli și suferințe psihice) și deschidem poarta speranței unui ciclu nou.
Faci asta 1 dată pe zi, timp de 7 zile. După acesta săptămână continui o dată pe săptămână, timp de 2 luni.

Flori de Bach

Walnut – 20 picături pe zi, într-un litru de apă plată, băut încet, înghițituri mici, pe durata întregii zile. Sau, de 5 ori pe zi, câte 4 picături direct sub limbă. Susținem intrarea într-o nouă fază de evoluție, să nu cădem în vechile obiceiuri. Ancorăm repere interioare, ascultăm “vocea interioară”, avem încredere în alegerile noastre. 3 săptămâni de tratament.

Varianta a II-a

Respirația ne cadențează viața! Respirația este o cheie energetică. Este gratuită, disponibilă imediat, oxigenează corpul întreg, face să circule viața în noi. Respirația corectă are consecințe fenomenale!

«Cine știe să respire, știe să trăiască!».

Am scris despre respirația bebelușului, respirația abdominală (sau diafragmatică) și importanța ei. Dar nu am spus că  rămâne în centrul tuturor practicilor pentru că doar ea, merge până la schimbarea nivelului de conștiență. Pauza de respirație, ea singura, iți schimba viață.

Cu o condiție : să existe regularitate. Decât 15 minute azi și următoarele 3 zile nimic, mai bine ședințe scurte, 3-5 minute în fiecare zi. Sau de 10 ori pe zi câte un minut. Important e să te oprești, să respiri conștient.

În olfactoterapie alegem uleiurile în funcție de nevoi.

Presupun că toată lumea găsește cu ușurință uleiul esetial de Lavandă adevărată.

Punem 2 picături în palmă, frecăm bine palmele. Ducem mâinile la nas, căuș, inspirăm, remarcăm momentul de pauză între inspir/expir, reținem respirația 1-2 secunde, apoi lăsăm mâinile jos, expirăm pe gură. Repetăm : inspir, duc mainele la nas, pauză, expir, lăsăm mâinile jos.

Alte opțiuni de uleiuri esențiale, pentru a face excercitiul descris mai sus:

  • Inule odorante – extraordinar pentru sfera respiratorie cu calități particulare în plan emoțional. Nu are contraindicații. Este parfumul care are puterea să « dezlipescă » tot ce stă lipit, sudat de noi, tot ce stagnează. Toată condiționarea care blochează evoluția. Eliberează plămânii, putem « inspira liber », ne lăsăm să fim inspirați … Un parfum care ne surprinde, aduce prospețime. În alt plan, în timp ce-l respirăm, se face doliul tuturor referințelor care nu ne folosesc azi.
  • Katafray – un pic mai fin, aduce mai multa căldură. Îl recomand ca alternativă pentru cei ce simt foarte fragili.
  • Pin silvestru – pentru a integra acesta dimensiune a Cerului, aerului proaspăt, vastitudinii. Energia celestă coboară până în rinichi, acolo unde se află bateria noastră de viață.

Este o opțiune ideală și pentru cei care simt că urcă furia în ei (ceea ce rănește ficatul și inima). Furia care nu este clarificată, luminată de conștiință, rămâne în persoana care o poartă. Și care va plăti prețul până în corp, la nivelul ficatului și inimii.

  • Petit Grain Bigarade – Pentru cei hiperactivi, conduși de sentimentul de «urgență». Pentru diminuarea presiunii interioare, dată de obiective nerealiste; de agitație, frenezie, iluzii. Numitorul lor comun este descurajarea …
  • Petit Grain Mandarinier – când avem remușcări, când avem sentimentul că am pierdut ceva pentru totdeuna, când emoțiile sunt foarte, foarte sumbre.

Varianta a III-a . Răspund cu acesta ocazie celor care au întrebat ce să aleagă dacă nu au uleiul esențial Immortelle.

  • Facem pauza de respirație combinată cu olfactoterapie. Alegem ulei esențial de Isop varianta culcat (Hyssopus officinalis var. Decumbens). Ne redresăm în propria valoare !
  • Pentru masaj folosim ulei esențial Ledon de Groenland, acționează atât în sfera ficatului cât și a plămânului.

Masăm/tapotăm punctul 14 al meridianului ficat (sub sâni) – ai localizarea mai sus, la prima varianta.

Masăm/tapotăm zona punctului sensibil din EFT (unde se afla primul punct al meridianului Plămân). Iata localizarea lui, punctul rosu din imagine:

Acesta variantă (respiratie, apoi masaj 14F, masaj 1P) este foarte complexă :

  • eliberând ficatul, eliberam creativitatea, motivația internă, este o mișcare ascendentă a energiei.
  • relansăm energia plămânului, «tragem» aer nou, lăsăm calmul și inspirația cerului să coboare în noi (energia coboară).