Prefixul “aroma” ne poate face credem aromaterapia se rezumă la a difuza parfumuri agreabile, pentru e doar plăcut le simți. Dar sufixul “terapie” indică clar e vorba de ceva mult mai complex. Utilizate de secole, plantele aromatice sunt mult apreciate în lumea întreagă. Esențele extrase din aceste plante le numim “uleiuri esențiale“. Pot fi utilizate pe cale internă, externă sau aeriană (terapie olfactivă).

Atenție la modul de utilizare, există precauții importante de luat în cont deoarece aceste uleiuri conțin molecule foarte puternice (active) care lucrează în sinergie. Acest fapt explică spectrul larg de acțiune al uleiurilor esențiale.

Un ulei esențial poate fi benefic sau toxic, în funcție de modul în care îl utilizamAsigurați le folosiți corespunzător indicațiilor particulare, pentru fiecare ulei în parte și fiecare caz în parte (de exemplu, copii sub 3 ani, femei însărcinate sau care alăptează, bolnavi de cancer, astmatici). Consultați un specialist înainte de a începe le utilizați.

Uleiurile esențiale sunt complementare cu terapia cu Flori de Bach și homeopatie. Acționează în plan fizic, mental, emoțional și preventiv, în plan energetic, vibrational. 

3 minuni ale naturii – 19 situații de urgență

Somn profund, reparator

Afecțiuni hivernale

Crampe musculare, cârcei 

Molluscum contagiosum

Chakra rădăcină

 Chakra sacrală