În măsură în care timpul îmi va permite, acesta parte din resursele gratuite “riscă” să fie cea mai cu greutate. Pentru că mi-a schimbat viața.

A fost un catalizator pentru oricare alta practică și este zilnic momentul meu de aur. Pentru că revin în corp. Pentru că am descoperit cum gândurile, emoțiile și senzațiile fizice vin și pleacă, dacă nu le alimentez cu vreun comentariu, sau cu o etichetă, sau cu vreo judecată. De altfel, nici nu sunt interesante gândurile, sunt în general aceleași de ieri, sunt câteva categorii care revin în buclă. La tine e la fel.

Poate că cel mai prețios dar al practicii meditației este că nu îmi mai este frică ce ceea ce aș putea simți în inima mea. Deja când mă așez și-mi verific postura, e prezenta o bucurie, o nerăbdare, un fel de oare ce mă așteaptă? Uneori mă așteaptă liniște, alteori agitație, alteori agitație mare. Indiferent de cum se desfășoară experiența, cum nu e nimic de reușit, nu am cum să ratez practica. La fel poate fi și pentru tine.

Daca ai intenția să debutezi în meditație, nu te gândi ca la o activitate în plus de adăugat în agenda ta deja încărcată. Poate întrevezi o posibilitate de a descoperi o noua artă de viață, care se înscrie încet și sigur în inima ta, în corpul tău, în spiritul tău. Ceva ce are puterea de-ați transforma felul de-a fi, felul de-a te trata pe tine însuti, felul în care îi consideri pe ceilalți, lentilele prin care privești înăuntru și afară…

Când totul în jurul nostru ne îndeamnă să închidem ochii, meditația ne invita să deschidem ochii la tot ce cuprinde miracolul vieții.

Mă inspira Thich Nhat Hanh, Pema Chödrön, Sharon Salzberg, Tara Brach, Jack Kornfield. Jon-Kabat Zinn, Edel Maex, Christophe André. Elisha Goldstein, Bob Stahl. Alexandre Jollien, Nicole Bordeleau.

De doi ani m-am oprit din căutări. Mă regăsesc complet în abordarea și practica Școlii Occidentale de Meditație, fondată de Fabrice Midal, acum 15 ani la Paris. Din bogăția a ceea ce am primit, iți dăruiesc la rândul meu. Invitația simplă, direct din inima meditației este: lăsați-vă în pace, întâlniți-vă cu viața și cu cine sunteți!

Exercițiul 4 Forțe – introducere

Practica 4 Forțe

 

Abordarea Scolii Occidentale de Meditație

Practica în grup