În total vei găsi aici 7 soluții pentru recâștigarea unui somn reparator. Săptămânal o să aduc completări. Verifica periodic si ia ce iti foloseste!

1. Nu lupta împotriva semnelor de oboseală. Poți “pierde trenul” somnului. Ia o carte când mergi în pat, fară televizor, telefon, tabletă.

2. Fă o baie caldă la picioare, pune un pumn de sare (sare Epsom daca găsești) în apa. În Medicina Tradițională Chineză se spune că să ai “cald la picioare aduce răcoare la cap“. Toată activitatea mentală, emoțională, excesivă, împiedică accesul la somn.

În talpa piciarelor se află un singur punct de acupunctură; punctul sursă al meridianului rinichi. Stimularea acestui punct care comandă sistemul imunitar, contacararea stresului, are o acțiune neuro-vasculară importantă.


După baia la picioare (care poate dura10 min.), realizezează un masaj, în sensul acelor de ceasornic: masează tălpile picioarelor, deasupra lor, apoi insista asupra punctului 1Rn.
Faci asta mai întăi la piciorul drept, apoi la piciorul stâng.
Pentru masaj: amestecă 5 picături de Lavandula angustifolia (Lavanda adevărată) în ulei vegetal de migdale.

Lavanda rămâne cel mai cunoscut ulei esențial, de altfel ea sta la baza apariției aromaterapiei. În caz de dificultăți la adormire, acesta este primul reflex, pentru efectul său calmant și sedativ.

3. Digitopunctura și uleiuri esențiale:

3.1 Trezit între 1h și 3h noaptea (ora de vară; intre 00h-2h, ora de iarnă) – dezechilibru energetic vezica biliara

Trezitul noaptea la o anumită oră, precisă, ne vorbește despre un dezechilibru energetic . În Medicina Tradițională Chineza, fiecare dintre cele 12 meridiane energetice principale se încarcă în energie timp de două ore în fiecare zi (12 meridiane, 2 ore fiecare). Meriadianul vezică biliară se încarcă în energie între 23h -1h (ora solară), cel al ficatului îi urmează de la 1h-3h, lăsând locul meridianului plămân de la 3h-5h.

Ora de vară înseamnă ora solară + 2h

Ora de iarnă înseamnă ora solara + 1h

1 picătură de ulei esențial Aloysia citriodora (Verveine citronée sau Lemon Verbena) + 3 picături de ulei vegetal de migdale. Masează punctul 41VB (meridian vezică biliară), situat între degetul mic de la fiecare picior și vecinul sau, la capătul depresiunii metatarsiene.  A doua imagine este pentru o localizare precisa, 1.5 cun inseamna doua degete distanta de punctul dintre cele doua degete.

Masează dimineața, timp de o săptămână.

trezit noaptea ora fixa                 trezit intre 1 si 3

Lasă timp acestui ulei fie absorbit înainte faci reechilibrajul:

Ulei esențial de Lavanda aspic 1 picătură + 2 picături de ulei vegetal de migdale, masând 11GI (punct al meridianului intestin gros), situat la nivelul cotului.

SAU

Ulei esențial Inula graveolens (Inula odorata) 1 picătură + 2 picături de ulei vegetal de migdalemasând 11GI (punct al meridianului intestin gros), situat la nivelul cotului.

asta de 3 ori pe zi, timp de o săptămână. Masaj prin presiune perpendiculară pe puncte sau masaj circular, în sensul și contrar acelor de ceasornic. Pentru localizare, indoaie cotul la 90°, pune degetul la capatul pliului care se formeaza si esti in puntul 11GI.

trezit noaptea ora fixa

3.2 Trezit între 3h și 5h dimineața (ora de vară; intre 2h-4h, ora de iarnă) – dezechilibru energetic ficat

1. Seara la culcare pune 2 picături de ulei de lămâie pe un cub de zahar, lasă-l se topesca sub limba

2. Masaj punctul 3F (meridian ficat), dimineața, timp de o săptămână cu 1 picatură de ulei esențial de Cedru dizolvat în 2 picături de ulei vegetal de migdale.

trezit noaptea intre 2 si 4trezit intre 3 si 5

3. Masaj punctul 9P (meridian plămân care controleaza incarcatura ficatului), de trei ori pe zi, o săptămână cu 2 picături de ulei esențial de Katafray în 4 picături de ulei de migdale.

trezit intre 2 si 4

Evită mănânci după ora 19, permiți astfel ficatului și facă munca de detoxifiere a organismului. Acesta e cel mai important sfat pe care il poti urma. 

4. revino in 22 septembrie – Arta siestei

angoasă, solitudine

5. revino in 29 septembrie – Apneea în somn

6. revino in 6 octombrie – Menopauza

7. revino in 13 octombrie – Pentru copii