Tu ce faci la ora 17?

Acesta este un articol pentru cei care au cumpărat pachetul «Relaxarea» sau l-au primit în acompaniament personal, pentru cei pasionați de Medicina Tradițională Chineză (o să prescurtez MTC) și pentru toți cei care sunt deschiși la aceste subiecte.

Că știi, că nu știi, la ora 17 se întâmplă ceva foarte special în corpul nostru. Este ora la care bateria noastră de viață, situată la nivelul rinichilor, este aproape goală. Menționez de la început că «rinichi» în MTC înseamnă mult mai mult decât organul în sine.

În medicina alopată rinichii filtrează sângele de deșeuri, de toxine, filtrează apa absorbită și sărurile minerale. Regularizează aciditatea sângelui, au funcții hormonale și regularizează tensiunea.

În MTC, rinichii, organe Yin, controlează metabolismul apei, în cuplu cu vezica urinară și aparțin elementului APA.
Rinichii stochează energia vitală, guvernează reproducerea, creșterea și dezvoltarea. Guvernează apa, « răspund» de măduvă spinării, de oase și producția de sânge. Controlează recepția energiei, orifiiciile inferioare (anus, organe genitale), sunt în legătură cu urechile, se manifestă în calitatea părului și sunt sediul voinței. Emoția asociata este frica.

Buna funcționare a ficatului și a inimii, intestine sănătoase, un spirit clar, determinare, creativitate, compasiune, empatie, toate depind de energia rinichilor.

Rinichii stochează 2 tipuri de energie «esență»:
– Cea a «cerului anterior», care conține informații pe care le primim înainte de naștere. Determină fizicul, constituția (solidă sau fragilă), bazele vieții sexuale. Nu poate fi regenerată (în zilele noastre toate acestea se numesc informații genetice).

O să mă refer la acesta prețioasă energie ca la o lampă cu ulei, cu care ne naștem; flacăra ei ar trebui să fie constantă, astfel încât atunci când uleiul se termină, să ne stingem din viață ușor, liniștiți, împăcați.

– Cea a «cerului posterior», în principal rezultată din alimentație. Acesta provine din esența pură extrasă de splină și stomac din alimentele, lichidele consumate și din aer.
Ceea ce s-a extras și nu am folosit se stochează în rinichi. Acesta energie susține lampa noastră de ulei, la care ar fi bine să nu ne atigem.

Modul de viață pe repede înainte face că ajungem totuși să consumăm ulei din acesta lampă. De exemplu, de cate ori simțim că nu mai putem, când suntem obosiți, epuizați fizic și mental-emoțional. Fiecare «împrumut» din lampă are o singură consecință: ne scurtăm durata de viață și afectam calitatea ei.

Avem la îndemăna metode prin care să nu ajungem în situația de a fi obligați să pompăm din acesta energie care nu poate fi regenerată.
Una dina aceste metode este relaxarea. Te-am înnebunit cu relaxarea? Uite de ce: pentru că nici prin somn nu reușim intotdeuna să recuperam așa cum reușim în doar 10-15 minute de relaxare bine ghidată.

În ultima săptămână am luat contact prin e-mail cu toți cei care au cumpărat Relaxarea. 20% mi-au răspuns și au împărtășit experiența lor. Le mai mulțumesc încă o dată! Pe ceilalți 80% continui să-i “primesc”, când vor avea elanul să imi scrie.

Așadar, dacă încă nu ești dintre cei ce practică zilnic, de-acum încolo, ceea ce citești poate fi foarte interesant.

1. Relaxarea nu este o meditație. Este o metoda de întoarcere la echilibru a unui sistem fizic dezechilibrat. Este o tehnica de decontractare musculara și nervoasa.

2. În lumea occidentala se vorbește de relaxare de la începutul secolului 20, părinții fondatori purtând nume celebre. Astfel avem metoda Vittoz, Caycedo, Training autogen – metoda Schultz, relaxarea Jacobson, metoda Trager, metoda Alexander.
Daca în occident relaxarea are 100 de ani, în orient are 5000 de ani.  Așa cum este concepută în pachetul «Relaxarea», ea își găsește sursa în învățăturile transmise oral, de-a lungul a 17 generații de doctori, din tată în fiu. Face parte din arsenalul terapeutic al Medicinii Tradiționale Chineze.

3. În occident poți să faci apel la relaxolog (și/sau sofrolog) că să-ți fie alături prin acompaniament personalizat în situații diverse :
– Stres, oboseală
– Anxietate, angoasă
– Lispsa de motivație, lipsa de voință
– Depresie
– Probleme de concentrare, tulburări de memorie
– Tulburări de comportament: tulburări obsesional compulsive, tulburări de conduită alimentară, dependențe
– Tensiuni musculare, tulburări de somn
– Probleme de postură, mobilitate redusă/rigiditate

Propunerea mea este să practici singur, în confortul casei tale, progresiv (ai 4 niveluri), astfel încât în două luni să treci prin 3 faze esențiale:

  • Descoperi: în această fază descoperi senzații, ești prezent în corp ; există tendința de «a fi în tehnică», de a realiza bine instrucțiunile. Încă nu te relaxezi …
  • Te adaptezi sau o adaptezi nevoilor tale: ești mai puțin în întrebări, mai mult în ceea ce simți, în articularea instrucțiunii și simțirii ; începi să faci efectiv experiența relaxării.
  • Integrezi transformarea, integrezi senzațiile, nu mai cauți nimic. ȘTII de ce practici și practici. Atât. Știi ce e bun pentru tine, știi că dispui de resurse. În faza asta practica devine igienă de viață.

Tu, în care situație ești?

  • Ai cumpărat pachetul și nu practici deloc: corpul tău este cel ce te poartă în acesta viață. Să îi acorzi 10 minute de relaxare înseamnă să începi să îl asculți cu adevărat. De ce să asculți corpul ? Pentru că are să-ți spună multe. Ce agonie mai dureroasă există decât nerostirea unei povești care te tulbură?
  • Ai cumpărat pachetul și nu practici zilnic din diverse motive : timp, lipsă de motivație, lipsă de consecvență, amânare, nu are fond muzical, etc. …
    În situația asta, în primul rand ai uitat de ce l-ai cumpărat. Ca practica să prindă rădăcini, amintește-ți sau răspunde-ți acum la întrebare.

Confunzi harta cu teritoriul. Eu iți arat pe unde am fost (harta, pachetul pus la dispoziția ta) și iți povestesc beneficiile practicii. Până când tu nu pui piciorul prin acele locuri (teritoriul, practica ta), nu poți face experiența pe care eu ți-o descriu, adică beneficiile practicii.

Ca să-ți respecți angajamentele față de tine ai nevoie de o viziune personală, ea te va ghida amintindu-ți cât este de prețios pentru tine acest nou drum. Astfel, fiecare 10 minute pe care ți le acorzi zilnic devin ocazie de de învățare. Desi este o practică corporală, constați că înveți despre atitudinile tale, despre starea de spirit, despre bucurii și suferințe, despre succes și eșec, despre erori.

10 minute în fiecare zi, pe lângă cel mai prețios dar pe care îl faci corpului tău, te duc la un alt nivel de înțelegere și discernământ. Așa se transformă în igienă de viață.

Nimeni nu poate manca în locul tău. Chiar trebuie să mănânci zilnic, tu duci mâncarea la gură, ca să te hrănești. E la fel cu relaxarea. Te oprești 10 minute, te hrănești altfel. Cu hrana vieții. De altfel, în MTC așa îi și spune, «arta de a hrăni viața».

  • Ai cumpărat pachetul, practici și te bucuri. Eu am remarcat că practica acestor persoane stă pe fundație solidă. Care e compoziția fundației lor ?

Aceste persoane au lăsat de o parte orice evaluare, judecată. Au răbdare. Sunt curioase să facă ele experiența, fară idei preconcepute. Au încredere în practica lor. Nu forțează. Sunt deschise să se intalnesca cu ceea ce este.

  • Încă nu l-ai cumpărat?
    Cu siguranță că cel mai bun moment să fi plantat un copac era acum 10, 20, 30…de ani. Dacă nu s-a întâmplat așa, poți să îl plantezi acum. Cum? Du-te în librărie, cumpără, descarcă fișierele audio, oprește-te 10 minute, practică. Practică zilnic. De restul se ocupă corpul tău.

Poți să o faci chiar acum, in librarie sau pe eliberareemotionala.ro
În plus, o versiune cu fond muzical vă fi disponibilă în curând, pentru toată lumea care a intrat în posesia pachetului.

Toți cei care cumpără pachetul Relaxarea vor fi contactați și susținuți! Garanția este 100%.
Daca ai dificultăți, nu aștepta să te caut eu, scrie-mi! Te asigur că dacă accepți să fii ajutat/ajutată, pata de pe geam, care te împiedică să vezi cerul, trece în plan secundar …

Vezi aici ce spun oameni care sunt deja în posesia pachetului de practică.

1 Comments

  1. carmen tudor

    mulțumim Dana, scriem….încă nu scriem….practicăm….încă nu practicăm…..Suntem pe Cale! ….fiecare …şi Toți ….peste tot şi nicăieri. da, inspiri şi dăruieşti! aştept cu drag momentul când voi vorbi cu tine!!!!

Adăugare comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *